الجمعة، 28 أكتوبر 2016

Oplossingen voor de meest voorkomende iOS 10 bugs en problemen




Oplossingen voor de meest voorkomende iOS 10 bugs en problemen

Het is haast niet te vermijden dat er in iedere nieuwe versie van iOS bugs ontstaan. Helaas bevat iOS 10 ook enkele bugs. Meestal gaat het om kleine fouten zoals tekst dat niet (goed) is vertaald of zitten er kleine foutjes in de interface (ontbreken van icons).


Er zijn echter ook een aantal bugs die de functionaliteit van je iPhone of iPad drastisch kunnen beperken. Hieronder vind je een overzicht van bekende bugs en hoe je ze kunt verhelpen. Staat het probleem of bug er niet tussen, meldt deze dan in de reacties zodat we ermee aan de slag kunnen.


Mijn thuisknop is stuk en kan niet ontgrendelen wat nu?


In iOS 10 moet je jouw iDevice ontgrendelen door op de thuisknop te drukken, dat is knap lastig als je thuisknop (Home Buttom) stuk is. Daarom raden we met klem aan nog niet te updaten naar iOS 10. Mocht je dit toch willen kun je het beste onder iOS 9 AssistieveTouch inschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid (meer info). Let wel op, mocht je toestel geblokkeerd geraken of moeten worden hersteld dan kun je deze niet meer ontgrendelen o.w.v. de defecte thuisknop. Apple werkt momenteel aan een oplossing maar voorlopig wordt het dus aangeraden om toestellen waarvan de home button defect is en buiten garantie zijn, niet te gaan updaten naar iOS 10 of de thuisknop te laten repareren.


iPhone of iPad vindt geen iOS 10 update


Ben je (publieke) beta-tester geweest dan heb je ongetwijfeld de Golden Master geïnstalleerd. Dit is eigenlijk de definitieve versie van iOS 10, daarom krijg je nu geen update. Zodra er weer een nieuwe beta beschikbaar is krijg jij een update. Wil je de beta’s niet meer testen dan moet je het profiel verwijderen, dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Profielen ▸ selecteer het beta profiel ▸ tik op ‘Verwijder’ profiel. Bij de eerst volgende officiële update voor iOS 10 krijg jij ook deze update en kun je updaten. Onthoud dat de golden master gelijk is aan de definitieve versie van iOS.


Update loopt vast tijdens het installeren (bricked)


Sommige iOS gebruikers die hebben geupdate ‘Over the Air’ melden problemen tijdens het installeren van iOS 10. Door een onbekende fout loopt de installatie vast en kan deze niet meer uitgevoerd worden. Vooral iPad Pro 9.7″, iPhone 6s (Plus) en iPhone SE gebruikers hebben hier last van. Het enige wat je kun doen is de iPhone of iPad herstellen via herstelmodus.


Schakel het apparaat volledig uit en druk de thuisknop (home button) in van je iDevice. Sluit je deze aan op je Mac of PC met de USB-kabel terwijl je de thuisknop indrukt. Laat de thuisknop los wanneer je het iTunes logo ziet verschijnen op je iDevice, klik in iTunes op ‘Herstel’ in het pop-up venster. Je iOS-apparaat wordt nu hersteld en de iOS 10 update wordt geïnstalleerd via iTunes. Daarna kun je een iCloud-reservekopie terugzetten zodat er geen gegevens verloren gaan. Heb je geen reservekopie? Dan moet je helaas je iDevice als nieuw instellen. Als herstelmodus niet helpt kun je jouw iDevice ook herstellen in DFU-mode.


Volgens Apple is dit probleem opgelost en kun je nu veilig updaten


Wifi problemen


Valt regelmatig je verbinding weg of kun je helemaal geen verbinding meer maken met je draadloze netwerk dan kan het zijn dat iOS 10 voor problemen zorgt. Dit is vooral het geval bij de oudere generaties iPad en de iPhone 5, gelukkig is het vrij eenvoudig op te lossen. Navigeer naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel netwerkinstellingen. Maak hierna opnieuw verbinding met het wifi netwerk en het probleem zou opgelost moeten zijn. Mocht dit niet het geval zijn dien je de locatievoorziening voor wifi uit te schakelen. Dit kun je doen via: Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem ▸ Wifinetwerken.



Batterij van iPhone of iPad snel leeg


Het snel afnemen van de batterijduur is een jaarlijks terugkomend probleem bij iOS-updates, hier is vrij weinig aan te doen en komt vaak omdat er achterliggende rommel van de vorige update achterblijft en je veel meer je iPhone, iPad of iPod Touch gebruikt om alle nieuwe functies te testen. Het is daarom ook beter iOS-updates uit te voeren via iTunes in plaats van direct op je toestel.


iOS 10 zet de helderheid van het scherm op maximum, dit kun je het beste terugdringen via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid. Daarnaast kun je het beste via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Ververs op achtergrond ▸ deze optie kun je het beste voorlopig helemaal uitschakelen of enkel de apps inschakelen die je echt nodig hebt op de achtergrond.




ot slot kun je de batterij opnieuw kalibreren. Mocht dit allemaal niet helpen is het aan te raden je iPhone te herstellen.
Ik kan de nieuwe effecten in de Berichten app niet vinden

Iedereen wil natuurlijk direct de nieuwe effecten in de Berichten applicatie proberen. Maar waar zijn ze dan? Het is misschien vrij onduidelijk, maar de nieuwe effecten zitten een beetje verstopt. Leg je vinger op de verstuur-knop of gebruik 3D Touch om de effecten in te laden. Meer over de nieuwe Berichten applicatie en hoe je alle effecten moet activeren lees je hier terug.



Effecten in Berichten werken niet

Wanneer je bovenstaande toepast en nog steeds geen berichten met effecten kan versturen of ontvangen, dan heb je wellicht ‘Verminder beweging’ ingeschakeld. Dit kun je uitschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Verminder beweging ▸ schakel dit uit. Je zal merken dat je nu wel gebruik kunt maken van de effect in Berichten.
Het updaten en verwijderen van apps werkt niet

Sommige gebruikers melden dat het updaten van apps niet werkt, de update blijft hangen. Het gevolg hiervan is dat de app niet meer verwijderd kan worden. Het enige wat je dan kunt doen is je iPhone of iPad geforceerd herstarten. Dit doe je door de thuisknop en aan/uit knop tegelijkertijd in te drukken tot het Apple Logo verschijnt. Het iDevice wordt herstart, ga daarna naar Instellingen ▸ iTunes en App Store ▸ tik op je Apple ID, log uit en daarna opnieuw in om de apps te kunnen updaten.
Toegangsscherm kan niet worden ontgrendeld

Het veeg om te ontgrendelen in met de komst van iOS 10 verdwenen, nu moet je jouw iPhone of iPad ontgrendelen door de thuisknop in te drukken. Als Touch ID is ingeschakeld kun je ook eerst je vinder op de thuisknop leggen om je iDevice te ontgrendelen. Zo kun je acties uitvoeren op het toegangsscherm zonder deze te ontgrendelen. Uitgebreide info en extra opties lees jehier.



Siri en problemen met geluiden in WhatsApp voor iOS 10 oplossen

Kun je Siri niet gebruiken in combinatie met WhatsApp en werken de zelfgekozen geluiden niet meer? Deze problemen zijn gelukkig eenvoudig op te lossen. Siri moet je activeren via Instellingen ▸ Siri ▸ Appondersteuning ▸ Schakel de chatdienst in. De geluidsproblemen kun je oplossen door je iPhone geforceerd te herstarten via deze procedure. Zijn de avatars in de Widget van de chatdienst afgekapt? Dan is dit de fout van WhatsApp, en heeft te maken met de naam die over twee regels wordt uitgeschreven. Het is wachten op een update hiervoor. Ook lijkt het antwoorden op WhatsApp-berichten niet meer te werken vanuit een melding. Dat is niet helemaal waar, dit komt door de nieuwe verrijkte meldingen. Hoe die werken lees je hier terug.
Automatisch slot kan niet worden gewijzigd in iOS 10

Ben je de instellingen voor het automtisch slot kwijt? Deze optie vind je nu op je iPhone of iPad terug via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid ▸ Automatisch Slot.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق